Szukaj:
ZSB


Marzec i kwiecień - miesiące prozdrowotnego stylu życia

W obliczu zagrożeń, jakie niesie za sobą rozwijająca się chemizacja żywności, mamy misję pomóc młodemu pokoleniu w kształtowaniu nawyków żywieniowych. Fast foody - to nie tylko jedzenie szybkie, ale także zatruwające organizm i coraz częściej uważane za toksyczne oraz prowadzące do otyłości, depresji itp. W związku z tym panie Anna Szymańska i Aleksandra Wawrzyniak postanowiły promować zdrowy styl życia wśród uczniów naszej szkoły oraz dzieci z przedszkoli i szkół naszego regionu. Przeprowadzamy warsztaty, podczas których dzieci przygotowują po okiem instruktorów - uczniów naszych kierunków: technik żywienia i usług gastronomicznych i technik hotelarstwa, smaczne i przede wszystkim zdrowe potrawy. Chęć przekazania wiedzy teoretycznej i umiejętności techniki sporządzania potraw i napojów przez naszą młodzież jest bardzo duża. Przynosi to rezultaty, ponieważ młodzi adepci sztuki kulinarnej wykazują duże zainteresowanie i zaangażowanie.
Systematyczna i skuteczna promocja zdrowego stylu życia pokazuje jak pozytywnie oddziaływać na uczniów, współpracować z rodzicami i środowiskiem lokalnym. Systematycznie będziemy przekazywać informacje, kto był naszym gościem w postaci zdjęć.

  LogoLogoLogoLogoLogoLogoLogoLogo