Szukaj:
ZSB


Propozycja Świąt Wielkanocnych
w wykonaniu uczniów Zespołu Szkół Budownictwa i Kształcenia Zawodowego

 
W dniu 4 kwietnia odbyły się zajęcia, mające na celu przybliżyć i zachęcić do kultywowania Świąt Wielkanocnych. Przepyszne jaja w różnych odsłonach i ciekawej formie podania wykonali uczniowie klasy II technik żywienia i usług gastronomicznych, natomiast babę keksową fit sporządzili uczniowie klasy II kucharz. Propozycją nakrycia stołu kawowego oraz bufetu, na którym wyeksponowano potrawy, zajęła się grupa młodzieży z klasy II technik żywienia i usług gastronomicznych wraz z koleżanką z IV klasy tego kierunku. Oczywiście na stołach nie mogło zabraknąć elementów dekoracyjnych, podkreślających charakter świąt. Tym zajęli się uczniowie klasy II technik architektury krajobrazu. Uczennice z tej klasy przedstawiły również w formie plakatu receptury potraw wykonywanych przez kolegów z klas gastronomicznych. Na koniec uczniowie klasy II technik hotelarstwa zaserwowali przepyszną kawę z ekspresu ciśnieniowego oraz pokazali, w jaki sposób można przepięknie złożyć serwetki, które jednocześnie mogą być elementem dekoracyjnym stołu.
Mamy nadzieję, że przedstawione propozycje będą inspiracją do przygotowania potraw i nakrycia stołu w naszych domach. Należy również podkreślić, że uczniowie mogli zaprezentować swoje umiejętności nie tylko na zajęciach, ale również pokazać gościom z Przeglądu Konińskiego, czego uczą się w naszej szkole
Dziękujemy młodzieży z w/w kierunków za zaangażowanie i profesjonalizm.
Opiekę nad uczniami w tym przedsięwzięciu sprawowały: Beata Spisacka, Anna Szymańska, Aleksandra Wawrzyniak i Małgorzata Hatłas.
Poprzednie Zdjęcie
Następne Zdjęcie
  LogoLogoLogoLogoLogoLogoLogoLogo