Szukaj:
ZSB


Dzień Hotelarza i Gastronoma 2017 - konferencja młodzieżowa w Hotelu Atut 10 kwietnia 2017


XII edycja cyklicznej imprezy w konwencji konferencji młodzieżowej z okazji Dnia Hotelarza i Gastronoma odbyła się w Hotelu ATUT w Licheniu Starym. Jest to wydarzenie podsumowujące pracę młodzieży zdobywającej szlify w zawodach technik żywienia i usług gastronomicznych i technik hotelarstwa oraz w zawodzie kucharz. Młodzi ludzie przedstawiali swoje osiągnięcia zdobyte w czasie praktyk zagranicznych w Wielkiej Brytanii i Niemczech oraz na promie Unity Line. Uczniowie wyróżniający się w swej działalności na rzecz szkoły i środowiska lokalnego, zostali nagrodzeni cennymi narodami rzeczowymi. Młodzież wysłuchała wykładu na temat: Zagrożeń żywieniowych młodzieży. Uczennice z klasy IV zaprezentowały układ – serwis synchroniczny, czyli jak wykonać nakrycie do stołu w dowcipny sposób. Przedstawiciel AtutMed & SPA, przedstawił ofertę jaką obecnie dysponuje hotel, zapraszając do odwiedzenia nowo otwartego skrzydła. Pani Paulina Szygenda i Pan Przemysław Sypniewski to Passion Fit Team - trenerzy personalni, przedstawili zalety zdrowego stylu życia, świadomego żywienia i treningu fitness. Uczestnicy konferencji wysłuchali wykładu Pani Anna Olejnicka – Górczewskiej na temat zalet ogrodu ziołowego" HYZOP" znajdującego się w Osieku Małym, zapraszając do świadomego stosowania ziół w codziennej kuchni i odwiedzenia ogrodu z tysiącem tych niezwykłych roślin.
Młodzież rywalizowała w "Quizie gastronomiczno-hotelarskim" sprawdzając swoją wiedzę i rozbawiając przy tej okazji zgromadzoną publikę.
W czasie całej imprezy przygrywał kwintet dęty Lucky- Band pod kierunkiem Dawida Janickiego ucznia klasy IV technikum hotelarstwa, któremu bardzo dziękujemy za umilenie naszej uroczystości.
Punktem kulminacyjnym był pokaz kuchni molekularnej w kłębach pary uzyskanej z suchego azotu… w wykonaniu pana Krzysztofa Poloka COLORFOOD, który zademonstrował połączenie nauki ze smakiem, czyli wykorzystujący wiedzę naukową na temat gotowania w naszej kuchni.
Dziękujemy wszystkim sponsorom za ufundowanie nagród dla wyróżniającej się młodzieży oraz wszystkim gościom za udział w naszym święcie.

Opracowały: Edyta Otremba i Beata Arent
Poprzednie Zdjęcie
Następne Zdjęcie
  LogoLogoLogoLogoLogoLogoLogoLogo