Szukaj:
ZSB


Sekrety kuchni ochweśnickiej
 
AgroSkansen  „Leśna Polana” w dniu 6.11.2015r. był organizatorem i gospodarzem VII Festiwalu Gęsi Ochweśnickiej 2015, na który Zespół Szkół Budowlanych otrzymał zaproszenie. Nauczyciele przedmiotów gastronomicznych podjęli wyzwanie, przygotowując wraz z uczniami trzy konkursowe potrawy z gęsiny:
- Piersi gęsie z sosem na cydrze,
- Gęsie nogi w sosie musztardowym z sałatką  z bobu i marchwi,
- Potrawka z gęsi z warzywami.
Uczeń Rober Kordylewski z klasy III Zk otrzymał wyróżnienie, wykazując się  wysokimi kompetencjami w technice sporządzania potraw. Podziękowania otrzymali również nauczyciele za zaangażowanie, wysokie umiejętności technologiczne i pielęgnowanie wśród uczniów tradycji kuchni regionalnej.
Serdecznie dziękujemy panu Bogdanowi Borońskiemu Strażnikowi Bursztynowego Szlaku za pomysł, wspaniałą atmosferę i współpracę.  
Poprzednie Zdjęcie
Następne Zdjęcie
  LogoLogoLogoLogoLogoLogoLogoLogo